Norsk Lundehundklubbs seminar

på Letohallen 26.1.19.

Tekst:  Lisbeth Campbell
Bilder:  Aase Jakobsen

Overraskende få dommere og elever deltok – de fleste er vel utlærte, men ca 10 stykker  av oss andre lærte mye om rasen, og vi fikk også et interessant innblikk i krysningsprosjektet av Turid Helfjord.

Christen Lang formidlet anatomi og eksteriørdelen.

Klubben ønsker at vi skal være nøye på tær på forbena, og beskrive disse på kritikkskjemaet. Denne «tommelen» til hunden bør være så funksjonell som mulig.

Lett utoverdreide poter og bred front er korrekt – sammen med trang bakbensstilling og trange bakbensbevegelser som gjør rasen funksjonell til sitt bruk.

Krysningsprosjektet krysser Lundehund med Islandsk fårehund, Norrbottenspets og Norsk buhund.

Klubben stilte med 18 hunder av meget god kvalitet, 13 tisper og 5 hannhunder. Mange oppdrettere sammen med sine valpekjøpere brukte hele dagen på oss 10 som møtte opp. Det hadde absolutt vært plass til flere